Skip to content
Menu
0.00 0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu
0.00 0
Your cart is empty. Go to Shop

Alopecia areata info

Alopecia areata, wat Latijns is voor pleksgewijze kaalheid, is een auto-immuunziekte. Dit betekent dat de cellen in uw immuunsysteem per ongeluk de haarzakjes aanvallen, wat resulteert in haarverlies. Dit gebeurt vooral op het behaarde hoofd, maar kan ook op andere lichaamsgebieden voorkomen waar haar groeit, zoals wenkbrauwen, de baardstreek, oksels en de schaamstreek.

Het haar valt meestal uit in ronde plekken, stukjes ter grootte van een munt, verdeeld over het hoofd. In ernstige gevallen valt het haar met grote plukken uit. Soms beperkt de haaruitval zich niet tot één plek, maar is de haaruitval gelijkmatig over de hele hoofdhuid. In zeldzame gevallen veroorzaakt de aandoening totale kaalheid en zet het zich voort (Alopecia Totalis) of valt al het hoofd- of lichaamshaar uit (Alopecia Universalis).

Kenmerken van Alopecia areata zijn vaak ovaalronde, kale plekken met aan de rand afgebroken korte, steeds dunner wordende haren. Ook kan er schilfering optreden. Alopecia areata komt zowel bij mannen als vrouwen voor, kan op elk leeftijd ontstaan en kan een ieder overkomen ongeacht zijn/haar afkomst.

Voor deze aandoening biedt Chierah Hair & Beauty een oplossing in de vorm van een haarstukje, haarwerk of een pruik. 

black woman androgenic alopecia_0
anko_haarwerk_specialist_500

VERZEKERING & VERGOEDING

Wanneer u medisch gezien in aanmerking komt voor een haarstuk of pruik, keert uw zorgverzekeraar een basisvergoeding uit van € 443,00. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, bestaat er een mogelijkheid om een extra vergoeding te ontvangen. Komt u er niet uit? Wij helpen u graag.

Neem contact op

Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact op!

 

CHIERAH HAIR & BEAUTY
Gerard Doustraat 192 HS
1073XA Amsterdam
Netherlands
E-mail: info@chierah-dickson.com